úterý 22. ledna 2008

Dopis / List

Adresát: Svatý Vincent Pallotti

Milý Otče!
To je můj první dopis Tobě. Omlouvám se, že píšu v češtině, ale neumím italsky. Ty už jsi v nebi, tak znáš všechny jazyky. Také Ti "tykám", myslím ale, že můžu, protože my jsme rodina. Doufám, že se setkáme. Samožejmě myslím v nebi, ale také bych chtěl, abychom se setkali dříve. Můžeš mě navštívit? Chci se od Tebe naučit, jak spolupracovat s Bohem, s lidmi, se sebou samým, aby rostla víra, hořela láska... Ale nejprve se chci od Tebe naučit, jak žít sjednocený s Bohem. Doufám, že se setkáme tady ve Fulneku.
Tomek


Adresat: Święty Wincenty Pallotti

Drogi Ojcze!
To mój pierwszy list do Ciebie. Przepraszam, że piszę po czesku, ale nie umiem włoskiego. Ty już jesteś w niebie, więc znasz wszystkie języki. Zwracam się do Ciebie na "Ty", ale myślę że mogę, wszak jesteśmy rodziną. Mam nadzieję, że się spotkamy. Oczywiście, myślę o niebie, ale też chciałbym, byśmy się spotkali wcześniej. Możesz mnie odwiedzić? Chcę się od Ciebie nauczyć jak współpracować z Bogiem, z ludźmi, ze sobą samym, aby rosła wiara, płonęła miłość... Ale najpierw chcę się od Ciebie nauczyć, jak żyć zjednoczony z Bogiem. Mam nadzieję, że spotkamy się tutaj we Fulneku.
Tomek

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Otče Tomku,
mysleli jsme na Vás při slavné mši ve Fulneku. Věříme, že se společně s Vámi ve Fulneku s Vincentem Palottim potkáme! Těšíme se na Vás!Martin a Lenka